רוני שרר
|

הסבה להייטק – איך בוחרים קורס לכניסה להייטק

רוני שרר מעביר קורסי הסבה להייטק. הוא מרצה למדמ״ח עם המון תובנות שקשורות

מי זה רוני שרר ואיך הוא קשור להייטק?

בוגר אוניברסיטת בן גוריון משנת 1991 – עבדתי במגוון גדול של תחומים – מנועי גרפיקת תלת מימד, תכנון ייצור, אופטימיזיות, ממשק משתמש, WEB (נוד ו-PHP), BLOCKCHAIN, רכב אוטונומי. ניהלתי פיתוח של 3 סטרטאפים ועסקתי גם בייעוץ ופרילאנס. כרגע מתכנת בסטרטאפ.

(במצטבר ולאחר דחיסה) במשך 5 שנים, לימדתי נושאים שונים בתחומי התוכנה ובעיקר איך לכתוב קוד שאני הייתי רוצה לראות אצלי בחברה ואיך לחשוב ולתכנן וכיצד לכתוב פעם אחת בלבד.

רוני שרר
רוני שרר – מרצה לכניסה להייטק

קורסים בפיתוח להייטק שרוני שרר העביר

לימדתי קורס שנתי במכללת ספיר. באוניברסיטה הפתוחה סמסטר אחד. העברתי קורסים בחברות.לימדתי באקספריס במשך 4 שנים בה גם הובלתי את ההקמה, התכנון וכתיבת התכנים לקורסי ווב הראשונים בה. לימדתי גם מחזור אחד בקורס מרתק שנקרא Excellenteam שיועד לשתי קבוצות בוגרי מדעי המחשב עם קושי בהשתלבות בשוק התוכנה קבוצה אחת היא של חרדיות והקבוצה השניה של ערבים (וערביות).

הסבה להייטק

שיקולים בבחירת קורס הסבה להייטק

מהניסיון שלך – למי כדאי, ולמי לא כדאי לקחת קורס לכניסה להייטק או בוטקאמפ לצורך הסבה להייטק?

איך לדעת אם קורס להייטק מתאים לך

לא לכולם מתאימים קורסים לכניסה לעבודה ראשונה בהייטק. שלחתי חברה מוכשרת מאד ללמוד בבוטקאמפ מוצלח מאד והיא פרשה מכיוון שזה היה מרוץ והאופי שלה הוא יותר רגוע ומה שמתאים לה הוא ללעוס ולעכל. מה שהיא עשתה הוא סיפור בפני עצמו. אני ממליץ לך להזמין אותה לפודקאסט מרתק.

דבר ראשון אתם צריכים לחשוב האם התחום בכלל מתאים לכם? נסו לענות על השאלות הבאות: מה המוטיבציה שלכם? אתם מכירים את היומיום של מתכנת (חוץ ממשכורת ופינג-פונג)? מעניין אתכם להכנס לקוד של מישהו אחר ובמשך ימים שלמים לחפש תקלה שבסופו של דבר התיקון שלה הוא שינוי שורה אחת? פתרון של בעיות מסובכות מלהיב אתכם? תכנון של מערכת מרתק אתכם? אם עניתם כן רק על חלק מהשאלות, אולי אתם מתאימים לתחום משיק או משלים.

מה מלמדים בקורסי הסבה להייטק?
מה מלמדים בהסבה להייטק?

שיקולים בבחירת קורסים משיקים לפיתוח כדי לעשות הסבה להייטק

לדוגמה, אם תכנון ממשק מלהיב אתכם אבל קרביים ממש לא מעניינים אתכם, לכו ללמוד UX. אם לא ידעתם לענות על חלק מהשאלות, אני מציע לכם במקום לשרוף חודשים כדי לגלות שזה לא בשבילכם, פשוט לקחת קורס אינטרנטי. אם תמצאו את עצמכם עובדים על פרוייקט ופתאום מגלים שהשעה 3:00 לפנות בוקר ולא שמתם לב, כנראה שאתם בכיוון הנכון. אני מכיר לא מעט בוגרי הסבות שעזבו את המקצוע. כולם הגיעו לתחום מהסיבות הלא נכונות.

אם נתייחס לדרישות השוק לג’וניורים נגלה שהשוק מעדיף לפי הסדר הבא:

  1. בוגרי אוניברסיטאות נחשבות במדעי המחשב
  2. בוגרי אוניברסיטאות נחשבות בתחומים משיקים כמו הנדסת חשמל, מתמטיקה, פיזיקה
  3. מוסבים בוגרי אוניברסיטאות נחשבות
  4. בוגרי מדעי המחשב מצטיינים במכללות

גיוס של כל השאר הוא לגמרי אקראי או דרך המלצות חמות וקשרים. זאת אחת הסיבות העיקריות ללכת לקורס שאחוז מציאת העבודה דרכו גבוה במיוחד. אחרי העבודה הראשונה הזאת אתם כבר לא ג’וניורים.

הכינו תיק עבודות בגיטהאב+ הקימו אתר שמדגים את מה שנמצא בתיק העבודות. נסו להשתמש בזה בתור משהו שיגרום לכם לנצוץ מעל אחרים. עדיף פרוייקט אחר גדול מאוסף תרגילונים.

“בוגר תואר במדעי המחשב לא צריך קורס כדי למצוא עבודה”, האם אתה מסכים? (אגיד שאני אישית מסכים)

תלוי. בוגרי מדעי המחשב מאוניברסיטאות לא זקוקים לקורס. מצטייני מדעי המחשב ממכללות גם לא. אם הציונים שלכם בינוניים ומטה ולא מצאתם עבודה במשך חצי שנה, רוצו לקורס.

תוכלו לקרוא את הדעה שלי – אייל סגל: תואר בשביל להיכנס להייטק?

איזה נורות אזהרה צריך לבחון לפני בחינה של קורס הסבה להייטק?

הקריטריון החשוב ביותר בעיני הוא כמה מבוגרי הקורס עובדים בתעשיה? (לא להתבלבל עם לכמה מצאו עבודה או הבטחות המוסד). הדרך הטובה ביותר היא לבחור מחזור מסויים (שסיים לפחות לפני 3 חודשים) ולבדוק כמה מבוגריו עובדים בתעשיה? זו אחת הגאוות שלי גם באקספריס וגם ב- Excellenteam. אגב, מידת שביעות הרצון של הסטודנטים אינה קריטריון לאיכות הקורס אלא רק לתנאים ויחסי האנוש של הסגל.

חשוב שיהיו דרישות קבלה לקורסים להסבה להייטק

כדאי לבדוק האם יש דרישות נוקשות בקורס. דרישות קבלה של מבחן שאמור לנבא האם יש לכם את הלוגיקה המתאימה לשוק. אם לא, חבל על הזמן, הכסף והתסכול. ודרישות לפתרון של תרגילים. אם אין דרישה כזאת אז או שלקורס אין את האמצעים או שלא אכפת להם או שהם יודעים שמה שהם מלמדים לא מספיק כדי להביא אתכם לידי תוצאות.

לצערי רוב הקורסים אינם רציניים. הם תגובה של אנשי עסקים לדרישות הקהל ולא לדרישות השוק.

צריך גם לבחור מסלול טוב. רוב הקורסים המוצלחים יותר הם בוטקאמפים. לצערי אני לא מכיר קורסי ערב מוצלחים או קורסים אחרים שאינם אינטנסיבים ועדיין מוצלחים. חשוב להבין שזה שאינני מכיר לא אומר שזה לא קיים.

עדיף קורסי הסבה להייטק שממוקדים במעט טכנולוגיות

ברבים מהקורסים יש שלל BUZZWORDS ונושאים. כדאי לפסול אוטומטית כל קורס של 3 חודשים שמלמד יותר משפה אחת או יותר מטכנולוגיה אחת. כמו בקורס WEB הראשון באקספריס שהוא בוטקאמפ אינטנסיבי של כמעט חצי שנה. ניסינו ללמד גם אנגולר וגם ריאקט. (טכנולוגיות front-end) חשבנו שבגלל שמדובר בקורס כל כך ארוך יש לנו מספיק זמן ללמד את שתי הטכנולוגיות. לתיאוריה היה מספיק זמן ואפילו תרגלו לא מעט. אך המשוב שקיבלנו מהסטודנטים היה שהם לא מרגישים בנוח עם אף אחת מהטכנולוגיות. הבאיה לא הייתה הספק אלא הטמעה ועיכול.  בקורס הבא התמקדנו בריאקט בלבד. המטרה הייתה שיצאו ספצים. 

קורסי הסבה להייטק עמוסים מדי זה לא רעיון טוב
לא להיות בקורסים עמוסים מדי

אחד המרצים שהצטרף בשלב מאוחר יותר ולימד בעוד מקום במקביל, בא יום אחד המום וסיפר את הסיפור הבא: שתי סטודנטיות של המכון ההוא שבו לימד התלוננו בסוף הקורס על כך שהן לא מרוצות כי לא למדו אנגולאר ברמה מספקת. מנהל בית הספר פנה למרצה. וביקש ממנו לתת להן כמה שיעורים.

מרצים הם אחד המפתחות לקורס טוב בהייטק

דבר נוסף שהייתי בודק הוא מי המרצים? האם יש להם נסיון עשיר מהתעשיה. אני חושב שאחד היתרונות שלי כמרצה הוא שאני יכול לתת לאנשים דוגמאות מהתעשיה. אנשים רואים מיד שאתה מחרטט אותם ונותן תשובה כללית או שאינך יודע מה המטרה האמיתית של משהו.
מרצה עם נסיון ייתן תרגילים שיש להם רגליים בחיים המקצועיים ולא תרגילים על כלבים וחתולים.
עצה אחרונה היא להתייעץ עם מישהו מנוסה מהתעשיה. להראות את הסילבוס (כולל כמות השעות) ולשאול לדעתו.

טיפים ללימוד לקראת ראיונות עבודה בהייטק

יש הרצאה שלי ביוטיוב על הנושא. אתן בתמצית כמה נקודות:

  1. לימדו היטב את הבסיס ותרגלו המון. אל תפלו על דברים בסיסיים. לזה אין סליחה.
  2. בקשו מאנשים מנוסים CODE REVIEW. יש לכם סיכוי לעבור גם אם לא תצליחו תרגיל עד הסוף אך תראו חשיבה טובה וכתיבה איכותית.
  3. תרגלו אלגוריתמים. לא להיבהל: לא כולם נולדים לזה. אם לא הצלחתם קיראו את התשובות ונסו להבין לעומק. גם זו מיומנות. חשיבות נוספת היא שזה גם יפתח לכם את החשיבה היצירתית. כדאי להתחיל מדברים פשוטים. יש אתרים רבים שמספקים שאלות כאלו ויש גם ספרים מצויינים.
  4. חפשו מידע על החברה עצמה ושאלות שאוהבים לשאול בהן. לא בטוח שהשאלות יחזרו על עצמן, אך בדרך כלל הלוגיקה הכללית תישמר.
  5. כדי לדעת מה לצפות ממהלך הריאיון  והתנהלות בריאיון אני ממליץ בכל זאת לראות את ההרצאה. לפחות את תחילתה.
    JR Devs – Interview Essentials with Ronny Sherer

פוסטים דומים

כתיבת תגובה